Lady chłodnicze do sklepu z artykułami spożywczymi

lada chłodnicza, ciasteczka

Aranżacja przestrzeni sklepowej wcale nie należy do łatwych zadań – sposób przechowywania żywności musi spełniać określone prawnie normy a przy tym sklep powinien być funkcjonalny i dobrze zorganizowany zarówno pod kątem rozmieszczenia towarów jak i przejrzystości oraz dostępności produktów dla klientów. Planowanie przestrzeni należy więc rozpocząć od analizy swojego asortymentu.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze lady chłodniczej

Lady chłodnicze naszpikowane są dziś nowoczesnymi technologiami, które mają na celu zapewnić cichy tryb pracy wraz z wysoką wydajnością. Obydwa te czynniki jak i bezawaryjność to gwarancja długotrwałego użytkowania. Wiele z oferowanych przez producentów lad chłodniczych posiada agregatory pobierające niewielkie ilości prądu a w efekcie sprawia, że te są energooszczędne. Bezpośrednio przekłada się to na oszczędność środków związanych z utrzymaniem lokalu i w efekcie pozwala przeznaczyć je na rozwój biznesu.

Wyposażenie sklepu cukierniczego lub cukierni

Żaden sklep cukierniczy nie obejdzie się bez witryny chłodzącej, która zapewnia świeżość oferowanym produktom. Jej wyboru nie ułatwia w żadnym stopniu bogata oferta producentów wyposażenia sklepowego. Należy mieć na uwadze, że efektywne, ciężkie witryny dominują przestrzeń i pozostawiają niewielkie pole manewru w zakresie aranżacji wnętrza, giną w nich też drobne wyroby cukiernicze, które zupełnie inaczej prezentują się w minimalistycznych meblach. Nie zapominaj, że we właściwej ekspozycji towarów może pomóc Ci dobre oświetlenie – w tym celu stosuje się świetlówki o ciepłej barwie światła lub lampy ledowe, obydwa te rozwiązania pozwalają na uatrakcyjnienie wszelkich produktów znajdujących się na półkach po wewnętrznej stronie lady. Zwróć uwagę na funkcjonalność mebli, nad których zakupem myślisz – utrzymanie czystości witryn będzie jednym z ważniejszych obowiązków i codzienną rutyną, dobrze więc jest z wyprzedzeniem zadbać o to, by dostęp do ich zakamarków nie stanowił problemu a czyszczenie szklanych półek nie było udręką.

Lady chłodnicze w sklepie mięsnym

Zakłady mięsne również nie są w stanie dystrybuować swoich produktów bez zaopatrzenia w energooszczędne lady z chłodzeniem dynamicznym i możliwością dostosowania temperatury do wymagań produktu. Prowadzenie zakładu mięsnego wymaga specjalnej ekspozycji towarów – szklane półki się w tym przypadku nie sprawdzą, dlatego najczęściej do wykonania spełniającej wymagania branżowe lady chłodniczej używa się stali nierdzewnej, która w połączeniu z odpowiednimi pojemnikami oraz tackami pozwoli na przechowywanie różnego rodzaju mięs.

Jeżeli myślisz nad zaopatrzeniem swojego sklepu w nowe witryny, regały i lady chłodnicze zapoznaj się z ofertą TARPOM, specjalistów, którzy od wielu lat zajmują się dobraniem najwłaściwszego dla danej branży wyposażenia sklepowego, na stronie: http://www.tarpom.com.pl/meble_chlodnicze_nowe.

By Ronnie